Je výška opravdu tak důležitá?

Krásné čtvrteční ráno! :)

Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat výšce modelek. Výška je téma, kolem kterého se stále točí mnoho mýtů a polopravd. Je opravdu výška modelky tak důležitá?

Spousta dívek si přeje stát modelkou, jsou osloveny scoutem, protože je v nich viděn potenciál a nakonec jsou v agentuře odmítnuty kvůli chybějícím centimetrům. 
Stejně tak jako je spousta dívek, které se prostě narodily malé a od vysněné práce je nedělí 1-2 ale klidně i 15 cm.

Znamená to, že se máte vzdát svého snu a přenechat ho těm vysokým?

Ano i ne.


Co se týče komerčního a high-end zaměřeného modelingu, tam pravděpodobně neprorazíte. Modelky které chodí přehlídky pro světoznámé značky jsou na přehlídky vybírány z hlediska podobnosti tělesné konstrukce. A to hlavně proto, že se nešijí šaty na modelku ale modelka musí obléct již existující model. A z hlediska estetiky přehlídky je vyžadováno, aby mezi modelkami nebyl výškový rozdíl (nebo minimálně ten, který by byl skutečně hodně vidět).

Stejně jako při focení kampaní jsou vysoké modelky vyžadovány proto, že mají dlouhé kosti a oblečení na nich vypadá mnohem elegantněji.

Spousta dívek si po zamítnutí agenturou řekne: ''Ale co...tak budu dělat fotomodeling.''

Jenže fotomodeling jako termín v podstatě neexistuje. Můžete dělat fotomodelku například formou TFP ale nikdy to nebude přesně to co chcete (pokud sníte o něčem opravdu velkém).

Mnohé agentury vám při vaší výšce nabídnou agentury zaměřené na komparz. Takže spíš než modelky můžete být herečky v televizní reklamě. Ale nabídka je opět větší než poptávka, takže není jisté, jestli se k nějaké zakázce skutečně dostanete. A tím i ke svým 5ti minutám slávy.

V mém případě zvítězil alternativní modeling. I přesto že jsem malá (a tím myslím pouhopouhých 160 cm), mám stále tu možnost se objevovat na stránkách alternativních časopisů (jako je například Sinical Magazine nebo třeba Kultur Mag a jim podobné) a chodit módní přehlídky. Zde se totiž příliš nedbá na výšku jako spíš na výjimečnost modelky a ''to něco'' co z ní vyzařuje. Můžeme tedy říci, že alternativní modelky jsou ve svém alternativním světě celebritami. Čím víc úspěchů máte, čím více rozhovorů uděláte a čím více je o vás slyšet, tím se vaše šance na úspěch a to, že se modelingem budete jednou živit, zvyšuje.

Myslím si, že v tomto směru je alternativní modeling skutečné unikum svého druhu. A kdo si myslí že pro alternativní modelky práce není (protože jí není obklopen), tak to se velice plete.
Od různých alternativních obchodů až po tématické přehlídky, velké show, focení latexu až po focení přebalu alb a hudebního merche....úplné závěje pracovních příležitostí :)

Ano, výška tedy může být v určitých věcech klíčová. Ale jsem přesvědčená že kdo chce, ten si svoji cestu nakonec najde. Jen se nesmí bát být unikátní a hrdě vystoupit z řady.

Komentáře

  1. Já jsem zatím žádnou práci jako modelka nedostala, ale byla jsem na pár konkurzech a castinzích. Většinou se jednalo o modelingové agentury, co hledali nové tváře a několikrát mi bylo řečeno, že chtějí 170 centimetrů a více. Těch mých 169 je příliš velký problém. Uvidíme, třeba se na mě ještě usměje štěstí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky