Pohádka o vlkovi, který sliboval.

Krásné úterní odpoledne!

Ačkoliv by to mohlo být mírně zavádějící, jedná se o další článek do kategorie ''Jak být modelka''.

Jistě všichni známe pohádku o třech kůzlátkách, která neměla otevírat dveře zlému vlkovi. A to i přesto že jim nasliboval hory, doly, černý les.



Inu, v mé analogii bychom k vlkovi mohli přirovnat některé fotografy. Mnohdy se stává, že jsou fotografové celí žhaví vás nafotit, ale do úpravy fotografií se až tak úplně nehrnou. Ti kteří na to mají žaludek vás budou neustále ubezpečovat, že na fotografiích už pracují, případně se na ně určitě brzy podívají.

Někteří dokonce zajdou tak daleko, že vám naslibují termíny, kdy zcela jistě nějakou fotku dostanete, ale jaksi se jimi vůbec neřídí. A pak bývají velmi rozladění z toho, že se pídíte po tom, kde se asi stala chyba. Když vám vlk slíbil fotku v pátek odpoledne a v pondělí ráno máte stále ruce prázdné.

Co se s takovými lidmi dá dělat?

Asi vás nepotěším.

Nedá se s nimi dělat vůbec nic. Některé na výsledné fotky MOŽNÁ uženete. Jen se budete muset obrnit trpělivostí na dalšího půl roku. Jiní nechají váš požadavek na fotky ležet ladem v domnění, že se vám vaše společné focení nějak vykouří z hlavy a vy zapomenete, že jste vůbec něco chtěli. Poslední typ vás bude stále přesvědčovat že se na tom UŽ pracuje, ale až se budete ptát po 225. kde ty fotky jsou, když si pokaždé vymyslí jiný termín dodání, nakonec vás raději smažou, zablokují a pomluví kde to půjde. O tom že sami jednají velmi nezodpovědně a nemorálně nemusí být vůbec řeč.

Pohádka o vlkovi nemá za cíl házet všechny fotografy do jednoho pytle. Ale bojuje s hojně zažitým stereotypem, že pouze modelky jsou stvoření značně nespolehlivá. 

Jak se tedy takovým vlkům co nejlépe vyhnout? Ideálně? Nepřijít s nimi vůbec do kontaktu.


Komentáře

  1. Heh, jak moc mi to mluví z duše...
    Poznala jsem vlka a vlastně ho znám, skončilo to tak že jsem si po půl roce vyřvala náhledy. No... je to smutné, kdyby se mu chtělo mohly z toho být fakt dobré fotky. Ale on ne. A tak jsem náhledy vzala zpracovala a nyní jsou v celku oblíbené. Jen já vždy musím smutně říci, že fotogaf je nadutý idiot.

    A znám ještě jednoho, na než bych ráda upozornila, jakožto typ vlka. Je totiž typ, který má hromadu práce. Né že by se vymlouval, ale skutečně tomu tak je. A tedy fotky upravuje po nocích, třeba jednou týdně (v průměru). Je tedy jasné, že na jeho práci čekám celé měsíce. Ale mám zkušenosti, že mi fotky nakonec skutečně dodá a že jsou skvělé.

    Takže nejen, že se všichni fotografové nedají házet do jednoho pytle. Ale ani všichni vlci nejsou stejní... Hihi

    Neko M.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvím o vlcích, kteří nedodají nic. :) Jen slibují.

      Vymazat
    2. Úplné nic dodá jen opravdu málo kdo. A většinou z toho má modelka takové nervy, nebo je jí tak smutno, že nátlakem získá alespoň něco málo. I když to většinou pak nestojí ani za řeč. :)

      Ale rozumím tedy lépe co přesně jsi tím chtěla říci. :)

      Vymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky