Lepší hrozná fotka než žádná....?

Krásnou neděli všem!

Po dlouhé době mne napadlo zajímavé téma, které se týká fotografického světa. V dnešním článku se budu zabývat problematikou přístupu začínajících modelek k fotografiím a jejich kvalitě.

Při dnešním rozhovoru s kamarádkou fotografkou jsme dospěly k závěru, že v poslední době se rozšiřuje docela zajímavý fenomén. Začínající modelky, (ale i slečny, které se focením nějaký čas zabývají), se mnohdy vůbec nestarají o kvalitu práce fotografa a výsledných fotografií. Jako by bylo úplně jedno že na fotkách budou přesvícené/nedostatečně nasvícené v obličeji, vyžehlené tak, že jejich obličej bude vypadat jako obličej někoho jiného a mnoho dalších.

Přitom se mnohdy jedná o slečny, které - dostat se do správných rukou, by měly velkou šanci na vytvoření hodně silného portfolia.

Kladu si tedy otázku - je v dnešní době lepší mít hroznou fotku než žádnou?

Beru v potaz že jsem člověk nanejvýš kritický, (a to i v případě mé vlastní práce). Je možné, že spousta lidí vám za špatně provedenou fotku bude tleskat a nedostatků si ani nevšimne. Ale pokud to s focením myslíte vážně, jakou šanci máte na to si najít opravdu dobrého fotografa? Fotografie je totiž vaše vizitka. Díky ní fotograf může posoudit vaše výrazové i pohybové schopnosti. Budete-li se hlásit na dobré focení, v konkurenci vás velmi často převálcují slečny s mnohem více nadupaným portfoliem. Prostě proto, že se nebojí být náročné v požadavcích na to, jak by měla finální fotografie vypadat.

Občas se stane že uspěje i slečna s horší fotkou, jelikož v ní fotograf i přes provedení fotografie vidí potenciál....ale čest výjimkám. 

Znamená to tedy, že si máte za kvalitní fotografie připlatit?

Ne nutně.

Bohatě stačí kriticky přistupovat k výběru spolupráce. Může být velmi lákavé jít s někým fotit jen proto že projevil zájem. I tak to ale neznamená, že jste povinny s nabídkou souhlasit. Zvláště, čeká-li na vás někde něco mnohem lepšího.



Komentáře

Oblíbené příspěvky