Modelka = ''Sociální pracovnice''?

Krásnou neděli všem!

Během učení se na zítřejší zkoušku mne napadlo další téma článku. A jelikož můj mozek si potřebuje dát chvilku pauzu, rozhodla jsem se do psaní pustit hned.

V oblasti modelingu není neobvyklé, že si někteří pletou modelky a tzv. ''sociální pracovnice''. Asi nemusím tento pojem rozpitvávat příliš do hloubky. Pro ty méně znalé řeknu pouze to, že od vás lidé očekávají svolnost k určitým ''službám'' a chování. Proto jsem se rozhodla napsat toto malé pojednání proč se tomu tak děje a jak se lze efektivně bránit. 


Osobně se mi již mnohokrát stalo že jsem byla oslovena s velmi pochybnou nabídkou. A mnohdy i s takovou, která neměla s předmětem mého koníčku vůbec nic společného. A zcela určitě nebudu jediná. Jak je tedy možné že i obyčejné modelky jsou často konfrontovány s nabídkou eskortu nebo natáčení videí 18+?

Za 1. - Je tu poměrně velká skupina dívek, které by v normálním světě modelingu a fotomodelingu neuspěly, proto to zkouší přes eroticky zaměřené agentury a doufají v dosažení slávy.

Za 2. - Je tu velké množství dívek, kterým vadí že za normální focení nemusí dostat zaplaceno. Což u materiálů 18+ moc nehrozí.

Za 3. - Jsou dívky, které se ocitnou v tíživé životní situaci a snaží se ji řešit tímto způsobem.

Faktem je, že tyto dva světy k sobě asi nemají tak daleko, proto to na vás bude neustále někdo zkoušet. Ty moudřejší z vás vědí, že pověst máte jen jednu. Nedávno jsem viděla rozhovor s jednou nejmenovanou slečnou která se věnuje natáčení videí a zmínila jednu velmi oblíbenou frázi těchto lovců nových tváří - ,,Slíbili mi, že to nikdo neuvidí.''

Ale prosím....opravdu si myslíte že natočíte něco, co byste za normálních okolností nenatočila, případně nenafotila a opravdu si myslíte že tyto materiály budou někde ležet, zapadají prachem a nikdo je nikdy nikam neumístí?

Pokud už takovouto nabídku dostanete, vždy přemýšlejte racionálně. Stojí vám ty potenciální peníze za to, že vám to jednou může zničit život? Dokážete se podívat do očí vašim rodičům a příbuzným do očí, když to jednoho krásného dne praskne? 

Pokud jste však rozhodnutá do toho jít i přes výše uvedené, vždy dbejte zvýšené opatrnosti. Ne každý je tím za koho se na internetu vydává. Stejně jako u focení je potřeba dbát mimořádně opatrnosti.

A jaká je vhodná obrana proti tomuto nežádoucímu chování? Za mne vždy vítězí slušnost. I přesto že nemám o tento druh nabídek zájem, vždy je vhodné poděkovat za čas, který dotyčná osoba věnovala vaší kontaktáži. A hned poté následuje slušné odmítnutí. Nebojte se zmínit že jste model/modelka a tato oblast opravdu nepatří mezi vaše oblasti zájmu a tudíž se jí nevěnujete. Za takové odmítnutí se na vás nemůže nikdo zlobit.

Proč jsem se rozhodla tento článek napsat? Jelikož s modelingem a fotomodelingem v dnešní době začínají velmi mladé dívky, které si nemusí být vědomé tohoto rizika. Případně se jedná o dívky starší, které podniknou nějakou nerozvážnost. 

Důležité je také zmínit že modeling, na rozdíl od průmyslu pro dospělé, erotiku a určitý druh napětí z velké části pouze naznačuje. A pokud je nahota v umění opravdu nutná, obvykle se jedná o umělecký a decentní akt.

Vůbec bych nedoporučovala si cestu ke slávě a úspěchu zkracovat touto cestou. Možná to bude fungovat, ale za jakou cenu?

Komentáře

Oblíbené příspěvky