Vezmi mě teď, nebo nikdy: Focení ve stylu Emilie Autumn

Není tomu tak dávno, co jsem se setkala s fotografkou Lilith's Eye, která si přála zrealizovat focení ve stylu zpěvačky Emilie Autumn.

Možná jste o ní neslyšeli (i když věřím, že spousta z vás ano) ale jedná se o zpěvačku, která miluje éru viktoriánské Anglie, Shakespeara, burlesku a sanatoria pro duševně nemocné.

Ztvárnění Emilie se mi líbilo, protože dost z její tvorby znám téměř zpaměti. (Ať žije temné období puberty.)

Lilith poměrně dlouho ladila detaily. Bylo potřeba počkat, než dorazí části kostýmu. Takže jsme měly poměrně dost času vyřešit projekt i po stránce stylingu, kterého se ujala šikovná Barbora Zemková.

V den focení jsem se potkala s Bárou, která si extravagantní styling Emilie celkem pečlivě nastudovala (za mě na jedničku). Celá naše příprava, včetně úpravy vlasů, trvala asi dvě hodiny. Následně jsme pobalily vše potřebné a utíkaly jsme na sraz z Lilith, která na nás čekala v parku pod Špilberkem.

Chvilku probíhala debata, co vše bych si měla obléknout. Variant bylo opravdu hodně. Nakonec jsme se ale dohodly na falešném korzetu, asymetrické sukni, rukavičce a jedné pruhované punčoše. 

Protože Emilii jako osobnost znám poměrně dobře, nebyl problém s jejím napodobováním. Sice to bylo trochu náročné, zvlášť kvůli spoustě vybavení, které si s sebou Lilith přinesla (ke všemu začalo hřmít, takže nebylo jisté, zda nás nestihne bouřka), ale nakonec to dobře dopadlo a dnes se můžete podívat, co z našeho kolektivního úsilí vzešlo.




Myslím, že se to povedlo. A co myslíte vy?



Komentáře

  1. Ochhhh, jednoznačne podarilo!=) Veľmi pekné. Máš trošku iný výraz ako Emily - nie drzí, ale melancholický... ale myslím, že to bol asi aj zámer - nekopírovať od slova do slova, ale nájsť v sebe svoju vlastnú Emily Autumn.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky