Mini kosmetická recenze.

Krásné čtvrteční odpoledne všem!

Tak nějak se stalo, že mne zastihlo nachlazení, takže dnešní den musím strávit v příjemném teple domova. Ne že by mi to, vzhledem k venkovnímu počasí, nějak výrazně vadilo.

Ačkoliv mám přichystaných spoustu fotografických postů, dnes jsem se rozhodla napsat mini recenze nové kosmetiky, kterou jsem dostala k Vánocům. Není toho pytel, ale i přesto by mohla má osobní zkušenost někoho zaujmout.

Tak jdeme na to!

Jako první tu mám Light Up Your Face Luminizer Palette od Essence.



Z této paletky mám trochu smíšené pocity, ačkoliv chápu, že myšlenka Essence nebyla špatná. 

Jedná se o trio pudru, rozjasňovače a něčeho, co měl být pravděpodobně konturovací pudr. Co se týče pudru, ten hodnotím kladně. Jedná se o pudr s jemně perleťovým efektem, takže vytvoří pěknou protiváhu mého obvyklého pudru od Rimmelu. Pleť matuje, ale zároveň ji opatří celkem přirozeně snesitelným odleskem, takže budete vypadat rozzářeně a zdravě.

Ani rozjasňovač na tom není úplně špatně. Ačkoliv můžete vidět, že má v sobě poměrně velké třpytky, na pleti vypadá hezky. Také není křídově bílý, ale spíše jemně do broskvova. Asi to není nejlepší rozjasňovač pro slečny, které svět líčení teprve objevují, ale milovnicím vysokého lesku se určitě bude zamlouvat. Není ho potřeba ani nanášet příliš, takže podle odhadu i dlouho vydrží.

A....ano.

Co se týče té poslední záležitosti - výrobce na druhé straně paletky sděluje, že se jedná o tónovací pudr, který je vhodný k nanášení pod lícní kosti (takže by se mělo jednat o klasický konturovací pudr). Zkoušela jsem ho....

A moji celkovou reakci ohodnotila jako: pěkná, trochu více broskvová tvářenka, ale nikoliv však konturovací pudr. Takto slabá, a ještě ke všemu oranžová (?), pigmentace vám může udělat krásný broskvový nádech ve tváři, ale rozhodně nedodá vaší tváři potřebné kontury. Možná by tento produkt šel použít ještě jako teplejší forma rozjasňovače. Při troše fantazie.

Mé hodnocení je tedy 2 ze 3.

Jednotlivé produkty na ruce. Jak je vidět, třetí část paletky (zcela vpravo), se nedá ke svému původnímu účelu použít ani v těch nejdivočejších snech.

A dále tu mám legendární Scarabeo mono stíny od značky Trend It Up, na které jsem byla popravdě velmi zvědavá.


Ohledně těchto stínů jsem byla ze samého začátku poněkud skeptická. Viděla jsem je téměř všude a taktéž jsem na ně všude slyšela pět slova chvály - ovšem - vždy, když jsem do nich při návštěvě drogerie sáhla, pokaždé jsem na ruku nanesla jen pár ustrašených třpytek.

Nakonec mi zvědavost nedala a řekla jsem Ježíškovi, že by mne tento produkt moc zajímal. Vybrala jsem si odstíny 010 a 020, protože jsem u nich nejvíce tušila, že na mne budou vypadat nejlépe ze všech.

Když už tu stíny konečně byly, neodolala jsem a odmontovala jsem víčko. A víte co? Ta slova chvály opravdu neslyšíte nadarmo!

Sama jsem byla překvapená, kolik stínů jsem při jejich zkoušení nabrala na ruku. S těmi se bude pracovat jedna radost. Nehledě na to, že by se měly dát použít na mokro i jako pigmenty, takže mne asi ještě čeká čilé experimentování.

Tyto dvě barvičky se budou mezi sebou krásně doplňovat. Už také přemýšlím, jaké líčení s nimi vymyslím.

Co se tedy týče tohoto produktu - mohu ho vřele doporučit všem skeptikům, mezi které jsem se původně řadila i já. Rozhodně si tyto stíny zaslouží dostat šanci.


Komentáře

  1. Tá paletka od Essence sa mi celkom pozdáva. Asi ju vyskúšam. Díky za tip

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je celkem fajn v některých ohledech. Pigmentace celkem jde, jen tedy ten ''konturovací'' pudr z toho úplně nevyšel. Ale pokud chce člověk trochu experimentovat, tak využije i ten, jen ne k účelu, ke kterému to původně mělo zřejmě sloužit. :)

      Vymazat
  2. Paletka od Essence vypadá hezky, ale když jsem ji zkoušela v drogerii, tak se mi nezdála bohužel moc kvalitní :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mého názoru na běžné užití je paletka dostačující. Tedy - pokud pomineme fakt, že ten třetí boxík je takový velmi sporný. Každopádně se s trochou fantazie dá použít i k jiným účelům, než byl ten původní. Takže bych to asi úplně nezavrhovala, ale zase neříkám, že je to nutné ''must have''. :)

      Vymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky