Můj personalizovaný parfém

Kdo četl článek o tom, co jsem dostala na Vánoce, ten ví, že jsem dostala poukaz na výrobu vlastního parfému do brněnské parfumerie Alchymista. Tak trochu jsem tušila, že tento dárek dostanu, protože jsem dávala stejný poukaz mámě o Vánocích 2020. Když si navíc vyráběla ten svůj, tak jsem byla s ní. (Takže věděla, že bych si to chtěla po očichání některých esencí sama vyzkoušet.)

Abych řekla pravdu, tak jsem se nemohla svého dne D dočkat. Měla jsem totiž v hlavě jasnou představu, které dvě ingredience chci ve svém parfému mít. Z toho důvodu jsem šla do Alchymisty už v první den otevření. Nemohla jsem prostě déle čekat.

Když jsem přišla, ujala se mě stejná slečna, která dělala parfém na míru i mámě. Pan alchymista se věnoval zákaznici, která tam přišla se stejným záměrem přede mnou. Normálně tam prý nebývá, věnuje se hlavně velkým konzultacím, v průběhu kterých zákazníci a zákaznice získávají doporučení, jaká vůně by se k nim hodila nejvíce.

Se slečnou jsme přešly k poličkám s jednotlivými esencemi a hned na úvod jsem jí řekla, že vím, které dvě určitě chci, ale nevím, co dalšího by se k nim hodilo. Už od léta jsem toužila po kombinaci kašmíru a ostružin. Slečna je vybrala z poličky, pochválila můj výběr a začala mi podávat další esence, o kterých se domnívala, že by mohly dvě vybrané vhodně doplnit.

Zkoušely jsme kadidlo, ale to bylo moc silné a možná až moc orientální. Tuto informaci jsme si předaly, společně s tím, že hledám něco možná malinko unisex. Na základě toho vybrala palisandr, který je oproti kadidlu o hodně jemnější. A já souhlasila.

Mezitím druhá zákaznice odešla a přišel pan alchymista, se kterým proběhla diskuze, co dalšího by se mohlo do mého parfému hodit. Ještě před jeho příchodem jsme vybraly růžový pepř, ale nebyly jsme si jisté, jestli do toho máme vybírat ještě nějakou lehčí květinovou, nebo bylinnou vůni. Lotosový květ byl z mého pohledu moc svěží. Třešňový květ se mi jevil jako lepší. Bazalka nebyla špatná, ale byla možná trochu mimo.

Pan alchymista se zeptal, jestli chci, aby byla vůně spíš jemnější, nebo silná. Tak jsem se na něj podívala a zeptala jsem se ho, co si myslí on, že by mi sedělo. Tak se na mě zadíval, zeptal se, jestli myslím tuto otázku vážně, zaťal pěst a řekl, že rozhodně by byl v mém případě pro silnější vůni. Že už si mě všiml ve chvíli, kdy jsem vcházela a po vyslovení mého přání, že chci kašmír a ostružinu napínal uši, co dalšího z toho vzejde. (Pro vaši představu, je to opravdový expert na vůně. Proto jsem mimořádně ráda za to, že ho mé přání oslovilo a sám mi potvrdil, že je to nádherné duo, které se vyznačuje velmi dobrou harmonií.) Dokonce mi parfém sám nachystal, za což jsem byla ráda ještě víc.


Když byla vůně hotová, nastříkal mi ji na zápěstí a zeptal se, co si o tom myslím. Intenzita byla poměrně dost silná, takže navrhl, že do parfému přidá ještě trochu pižma, aby ho udělal hřejivější a tlumenější. Souhlasila jsem a myslím, že jsem udělala dobře, protože při následném srovnání vůní na zápěstí mi na jednom doslova řvala a na druhém tak decentně "šeptala". (Asi mi nepřichází na mysl žádné lepší přirovnání.)

Tomuto parfému jsem vybrala jako pojmenování číslo 10, protože jde o den mého narození a mám ho prostě ráda. (Pro představu, u Alchymisty se vždy parfém pojmenovává oblíbeným číslem. Moje máma si vybrala jako pojmenování číslo 18.)

Už při první návštěvě jsem se slečny ptala, jestli parfémy nepůsobí podobně, když si třeba někdo vybere stejnou kombinaci. Říkala, že nikoliv, protože poměry esencí v každém parfému se různí. Tyto poznámky mají u každého kusu zapsané, takže, pokud budete chtít, můžete si ho nechat po spotřebování zopakovat. V tom vidím velkou výhodu, protože nehrozí, že to příště nevyjde.

Také byste chtěli mít svůj vlastní speciální parfém, který bude vystihovat vaši osobnost?


Komentáře

  1. Alchymista je zážitek! Já od něj mám "no. 9", krásnou kombinaci teplé vanilky, vonného dřeva, bílého pižma, rosewood a kapky osvěžujícího kokosu. Parfém je tak akorát výrazný a nosím jej hlavně přes léto. I po třech letech voní stále nádherně. Ať i tobě dělá parfém dlouho radost, Kači!

    OdpovědětVymazat
  2. To musel být zážitek :) Měla jsi štěstí, že se ti věnoval i pan alchymista, výsledná vůně musí být úžasná :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky