Aristokracie vkusu

Dnešní článek bude opět tím jedním z těch fotografických. Tentokrát se podíváme na zoubek focení s Walkers on the Moon, které jsme společně absolvovali minulý víkend.

Čím je toto focení výjimečné oproti těm ostatním?

V první řadě tím, že veškeré fotky vznikly za použití analogu. (Pro ty méně znalé - focení na analog = focení na film, nikoliv na digitál.)
Jak už to tak bývá, focení s touto technologií vyžaduje určitou preciznost a zručnost. Je poměrně snadné udělat 30 fotek na film, ale už není tak snadné zajistit, aby tyto fotografie byly kvalitní a kompozičně v pořádku. (Kdo tomu nevěří, nechť otevře rodinná alba z let 90. a dřívějších.)

Focení s Walkers on the Moon jsem domlouvala už od začátku letošního roku. Už na první pohled je jejich portfolio úplně jiné, než na co jsme v dnešní době zvyklí - fotografie nejsou ploché a mají za sebou příběh, který nás provází celým setem. 

V den D jsme se s Honzou a Klárou potkali v kavárně Morgal, která se nachází v prostorách Moravské galerie. Místo tedy celkem jasně definovalo, jakým směrem se bude focení ubírat. Nejvíce naši pozornost zaujal poutač na právě probíhající výstavu s názvem ,,Aristokracie vkusu", která má mapovat pohled na umění a vytříbený styl šlechtických rodů napříč stoletími. 
Aby byl obraz nabubřelé paničky dokonale dokonán, objednali jsme kávičku a na efekt zapálili jedno cigárko, (které v zákulisí za mne pokuřovala Klárka :)). 

Samotné focení vzalo trochu více času, ale to vůbec nevadilo, protože jsme si všichni dokonale sedli. Nebyl tedy problém čekat, až předpřipravenou expozici Klára vyfotí na digitál a teprve pak Honza udělá finální fotku na film.

Pokud tedy chcete zažít něco opravdu netradičního, určitě vám tuto dvojici vřele doporučuji. :) Mimo jiné - už se opět v této sestavě něco peče, takže se nechte překvapit, jak naše kreativní řádění dopadne tentokrát.

Komentáře

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky