Jsem jenom kus masa.

Krásné úterní odpoledne všem!

Dnes jsem se rozhodla promluvit o velmi vážném tématu. 

Rozhodla jsem se tento článek napsat po reakci jednoho mého fanouška na své stránce. Údajně bych měla více posilovat své břicho, protože pak teprve budu dokonalá.

Přemýšlím.

Včera jsem v posilovně udělala 60 shybů, několik desítek přítahů a dalších cviků na posílení své ''core'' části těla. Zadívám se do zrcadla.

Přemýšlím.

Vidím celkem pěkně vyposilované břicho. Určitě nic za co bych se měla stydět.

A tak si kladu otázku: Kdo má vlastně právo nás hodnotit že jedině pokud se vlezeme do určité tabulky nebo měřítka, tak jsme v pořádku?

Znám spoustu modelek které jsou ustavičně napadané za svůj vzhled. Mají příliš mnoho tetování, příliš mnoho piercingů, vytetované obočí, jsou malé nebo naopak příliš vysoké, nemají žádná prsa nebo naopak příliš velká od přírody a nevhodné poznámky mužů je nutí je soustavně skrývat. Mají příliš hubené nohy...a takto bych mohla pokračovat do nekonečna.

A kolik už jsem slyšela příběhů o dívkách, které byly agenturou nuceny shodit několik kilogramů, aby dostaly zakázku, týdny se trápily hlady, aby splnily požadavek a při dalším kole byly vyhozeny, protože vypadal nezdravě, doslova jako chodící kost a kůže.

Lidé kteří tímto způsobem komentují vzhled druhých si mnohdy neuvědomí, jaké důsledky to může pro druhého mít. Krom toho že člověku ublíží, ještě mu vnucují pocit jakési nedostatečnosti. V nejhorších případech můžou tyto dívky sklouznout k poruchám přijmu potravy nebo končí sebevraždou.

Dnes jsem se rozhodla o tomto tématu promluvit proto, že si myslím že absolutně nikdo nemá právo vás soudit za to, jací jste se narodili. Nejsme jenom kusy masa jejichž hodnota se odvíjí pouze od toho jak vypadáme. Co se líbí jednomu, nebude se líbit druhému. A co se líbí druhému se nebude slučovat se vkusem toho desátého.

Pokud jste byli někdy napadeni nebo nevhodně komentováni za to jací jste, určitě nepodléhejte názoru že je s vámi něco v nepořádku. A už vůbec že by jste měli plnit představy ostatních na svůj úkor. 

Tělo i zdraví máme jen jedno. Tvé tělo je tvůj chrám a je jen na tobě jak se o něj postaráš.

Komentáře

Oblíbené příspěvky