Hokus pokus: Začala jsem dělat grafiku?

Jelikož teď nemůžeme nikam chodit, nebo něco zažívat, přemýšlela jsem o tom, čemu věnuji dnešní článek. (Pár námětů bych měla, ale nechtěla jsem mluvit o ničem nekonkrétním, nebo obecném.) Tak jsem se rozhodla, že vám napíšu něco o tom, jak jsem se rozhodla dělat "grafiku".

Jsem člověk, který nerad ustrne bez hnutí na místě. Jednoho večera jsem přemýšlela nad tím, co bych mohla začít dělat, aby to korespondovalo s tím, co už dělám teď, ale zároveň to mělo (alespoň trochu) nějakou přidanou hodnotu. Zamyslela jsem se a díky dřívějším rozhovorům s lidmi z mého oboru jsem se rozhodla zkusit grafiku. Já. Která se tomu nikdy nevěnovala a ani o tom neuvažovala. Nakonec jsem si ale řekla, že proč ne. 



Jelikož se zabývám focením, bloggováním a dalšími kreativními věcmi, rozhodla jsem se začít tím, co znám. Jednoduchou grafikou, která by lidem mohla trochu přiblížit, co všechno obnáší být modelka, fotograf nebo bloger. A nakonec z toho vzniklo tohle.


Tak, jako modelka nemusí být jen chodící ramínko na šaty a její jedinou starostí není jen to, aby hezky stála, fotograf není člověk, kterému jde jen o délku objektivu. (Abych vás do toho trochu uvedla, ve foto prostředí se podle velikosti objektivu měřila úspěšnost a profesionalita.) Ve skutečnosti se za finální fotkou v obou případech schovává mnohem víc. (Ó, kolikrát už se fotograf při focení se mnou válel po zemi, nebo lezl až do úplného rohu místnosti, aby se mu všechno vešlo do snímku.)


Také považuji za důležité světu sdělit, co obnáší být blogger. Hodně lidí se domnívá, že je to o tom, že neustále chodíme někam na kafe a jsme celý den na sociálních sítích. Ve skutečnosti jsme ale často vypravěči, spisovatelé a dokumentaristé. Musíme umět zaujmout hezkými fotkami (na kterých třeba nic zvláštního není) a pokud chceme psát recenze, musíme umět hledat slabé a silné stránky produktů a pak je podat tak, aby to nikoho neurazilo. (Když se to třeba zrovna nepovede.)

Zatím moje poslední grafika z této série bude pro mnohé nejspíš hodně kontroverzní. Ale jelikož toto téma považuji za důležité a zároveň vím, že kolem něj koluje hodně mýtů, chci lidem přinést nový úhel pohledu. Sama jsem zvědavá, jak to bude přijato.



Samozřejmě, neříkám, že jsou mé výtvory na nějaké vrcholné úrovni. Celý koncept je ale můj vlastní nápad. Včetně jeho zpracování. Takže myslím, že první výkop se mi celkem povedl. A časem to bude třeba ještě lepší.

Děláte grafiku, nebo se o takové věci vůbec nezajímáte?

Obrázky můžete použít. Budu ale ráda, pokud mě uvedete jako autora. 

Komentáře

  1. Skvělý článek, vážně se ti to povedlo. To s tím fotografem mě pobavilo, naprosto souhlasím s tím různým lezením, válením se po zemi a tak.. Teda, já už to dlouho nedělám, minimálně ne na veřejnosti, ale dřív jsem se nebála. :-D
    Jinak já jsem během pandemie (ale vlastně už loni v zimě před změnou oboru) utekla do světa programování, začala jsem se učit programovat a hodně mě to chytlo. Vlastně dost pomýšlím, že bych se tomu věnovala i dál a třeba i profesionálně.

    Držím ti palce s dalšími výtvory! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To programování musí být taky pěkně těžký.

      Vymazat
  2. Skvělý námět i provedení. A jestli jsou toto první pokusy, tak opravdu klobouk dolů! Můžu se zeptat, v čem tvoříš? Díky. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky