Recenze: Tělově peelingy Renovality

Dnešní upršené počasí si přímo říká o to, abych ho využila k napsání nějakého dalšího článku. A když se tak dívám na seznam "témat", o kterých mám v plánu psát, dnes to padlo na recenzi tělových peelingů od českého výrobce Renovality. (A to i když recenze byla už posledně.)

Tělové peelingy má tahle značka v nabídce docela nově. Pokud si dobře pamatuji, je to zhruba měsíc, maximálně dva. Protože s Renovality dlouhodobě spolupracuji, měla jsem tu čest, že mi od nich přišel (další) naprosto neočekávaný balíček. (Který mi pokaždé udělá obrovskou radost, protože ho vůbec nečekám.) Proto mám taky doma železnou zásobu jejich výrobků, které nestíhám pomalu ani testovat. :)

V poslední zásilce byly dva nové peelingy, odličovací sérum (které právě zkouším, recenze bude později), dvě nové olejové vůně (pro něho a pro ni) a Acai sérum, které zatím čeká na svou hvězdnou příležitost v poličce.

Při testování dodržuji jednu (pro mě) celkem důležitou zásadu. A tou je, abych neměla otevřených více stejných produktů najednou. Dost se mi totiž příčí představa, že půlku věcí nakonec vyhodím, protože není v mých silách je všechny najednou upotřebit. Testování s tímhle přístupem sice trvá delší čas, ale na druhou stranu neplýtvám produkty a mám jasnou představu o tom, co který výrobek dělá a jaké jsou jeho vlastnosti. (Protože jsem ale peeling neměla zrovna ani jeden, tak šlo tohle testování hned. :))
 

Jako první tu mám levandulový tělový peeling. Abych pravdu řekla, byla jsem k němu na začátku trochu skeptická. Levandule rozhodně nepatří mezi moje nejoblíbenější vůně, takže jsem měla trochu strach, že si spolu moc nesednem.

Jednoho dne jsem ale byla hodně přetažená z práce. (Taky, kdo by nebyl, po celodenním krčení se u počítače.) A já se rozhodla po něm sáhnout. 

Nakonec musím uznat, že vůně peelingu mě naprosto dostala. Asi to nedokážu popsat lépe, ale řekla bych, že je jeho vůně opravdu hodně bylinná. Oproti různým polštářkům a vonným olejíčkům v ní cítím i takovou těžce popsatelnou hořkost a zemitost. 


Kromě levandule je v peelingu i mandlový, jojobový a arganový olej, který je spojen ještě s bambuckým máslem a růžovou himalájskou solí.

Asi nebudu říkat, že jsem se po dni ve stresu dostala do úplně extáze, ale věřte tomu, že nijak daleko od pravdy by to nebylo. Peeling je tak akorát hrubý. Konzistenci bych přirovnala nejspíš k vlhkému písku. Dobře se nanáší i roztírá. Na kůži se přiměřeně rychle rozpouští a po umytí má pokožka viditelně olejový film. (Takže se nemusíte mazat.) Peelingem jsem si zkusila i trochu rozmasírovat oblast za krkem a během chvíle bylo veškeré napětí pryč. (Do postele jsem pak ulehala lehká, jako pírko.)

No, co vám budu povídat. Z tohohle peelingu jsem prostě nadšená. 


Obdobně bych mohla mluvit i o tomhle jasmínovém peelingu. Má úplně stejnou barvu i texturu a i jeho vůně je pro mě naprosto dokonalá. Možná to bude trochu bizarní, ale připodobnila bych ji k vůni zeleného čaje s jasmínem. Jen je teda trochu silnější, takže kdo je na čich citlivý, určitě by to neměl s aplikací přehánět.


Osobně asi nedokážu říct, který peeling jsem si oblíbila víc. Obě vůně jsou mi během pobytu v koupelně hodně příjemné. 

S čím ale určitě počítejte je to, že po každé vaně bude potřeba ji hodně dobře opláchnout. Mastnota se na ní bude držet doslova jako klíště. (Ale budiž to olejovým peelingům odpuštěno.)


Jednu výtku ale mám. I když, ona to výtka vzhledem k okolnostem asi úplně není.

Trochu mě překvapilo, že oba peelingy mají plastový obal. (Stejně, jako odličovací sérum.) To se úplně neshoduje s tím, že mělo Renovality až do teď skoro (ne-li) všechno ve skle. 

Zase ale musím uznat, že prodávat peeling ve skle je s největší pravděpodobností nesmysl. (Nebo jsem takový peeling asi ještě neviděla.) Jeho hlavní složkou je sůl a té se po vystavení slunci nic nestane. Sice jsou v obou produktech oleje, na které by mohlo mít sluneční záření vliv, ale zase je potřeba myslet na to, že peeling většina lidí uchovává v koupelně, která nemá žádná okna (nebo jen hodně malá). Takže nějaký rozklad složek na slunci také není úplně reálný.

Suma sumárum, i jasmínový peeling ode mě dostává zelenou.

Ohledně kauzy:

Na úplný konec bych se chtěla vyjádřit ke kauze, která okolo Renovality právě probíhá. Zprvu jsem netušila, že se něco děje, ale později jsem se chytla a začala ji trochu sledovat. S Renovality spolupracuji už snad dva, nebo dokonce i tři roky. Takže myslím, že mi to dává celkem právo se k celé věci otevřeně vyjádřit. 

Renovality a celý tým, který za touto značkou stojí jsem měla tu čest poznat osobně. Už od začátku je mi sympatická jejich filozofie a ani z našeho setkání jsem nezískala dojem, že by jim šlo o vidinu rychlého zisku a o nějaké podvody. (Jak si někteří troufají tvrdit.) Jedná se o malou rodinnou firmu, která se snaží dělat věci jinak.

Nemohu posoudit, zda jsou některá nařčení ohledně jejich produktů oprávněná, či nikoliv. (Nejsem chemik a ani výrobce přírodní kosmetiky.) Za sebe otevřeně říkám, že se ani jednou nestalo, že by mi byť jeden produkt z jejich dílny nesedl. (A to jsem jinak děsná šťoura a citlivka.) Dokonce byli první, kteří mi ukázali, že na mou pleť nemá cenu používat klasické krémy a další chemická patlátka, která mají vyvolat zdání hydratované a hebké pleti. Vyzkoušela jsem toho od nich tunu a zkoušet toho tunu ještě rozhodně budu. (Spolu s mými přáteli i rodinou.) 

Za mě je tahle rodinná firma úžasná. A stejně tak i věci, které pro nás dělají. Doufám, že se jim podaří uvést všechny věci na pravou míru. V případě, že by se snad dopustili nějakého pochybení jim ho s klidným srdcem odpustím. Mluví za ně kvalita jejich výrobků a ta je v mých očích jednoduše neotřesitelná.

Zkoušely jste některý z těchto peelingů? Případně, kterému z nich byste daly přednost?

Komentáře

  1. Mám ohromně ráda oleje a peelingy od Saloosu, ty od Renovality asi budou hodně podobné. Renovality na mě, mimo jiné i díky tvým recenzím, vždycky působila jako poctivá rodinná značka. Budu ji muset konečně také vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Saloosu jsem měla zatím jen jílovou masku a byla jsem s ní spokojená.

      Jinak mě teda štve, že pokud by ta nařčení nebyla pravdivá, tak že někdo dokáže udělat tak obrovskou ani kampaň. (Ale i tak to není objektivní. Na té stránce se haní výhradně věci od jedné značky.) Fakt hrůza, co se dneska děje.

      Vymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky