Detox pleti s Elixir Jeunesse

Je tomu už nějaký ten pátek, co jsem dostala díky portálu Ženy, s. r. o., příležitost otestovat jarní novinku letošního roku - detoxikační řadu Elixir Jeunesse od značky Yves Rocher. Konkrétně se jednalo o čisticí gel, denní krém s SPF a noční krém.


Kosmetiku Yves Rocher jsem nikdy zvlášť nepoužívala, takže jsem byla přirozeně velmi zvědavá, jak celé testování proběhne. Zvláště proto, že jinak dávám v péči o pleť značný prostor přírodním olejům, kterým je velmi těžké konkurovat.

Jakmile jsem si na poště vyzvedla balík, začala jsem produkty pečlivě zkoumat a testovat jejich vlastnosti. Celkově mi celý proces zabral několik týdnů, abych předešla nějakým odchylkám.


Jako první bych zmínila denní péči o pleť s SPF 30. Používám ji každý den před nanesením make-upu a jsem s ní poměrně spokojená. Textura je trochu odlišná od běžných krémů, více se podobá textuře krémů na opalování. Snadno se roztírá a rychle se vstřebá. Ze začátku jsem se trochu bála, zda nebude dělat neplechu s dekorativní kosmetikou, (některé krémy mají tendenci dělat na pleti cucky), ale tato obava se ukázala jako lichá.

Myslím si, že by tento krém mohl vyhovovat především těm z vás, které mají mastnou pleť, protože po nanesení krému mi zcela odpadla potřeba tvář ještě pudrovat. Tato řada je nicméně určená pro všechny typy pleti, takže ji mohu doporučit i ostatním z vás (pokud tedy netrpíte vyloženě atopickou a silně problematickou pletí, kde je potřeba sáhnout po jiné cílené péči). Kladně taktéž hodnotím i dobře zvolenou výši SPF. Jako celoroční pihatá bledule se sklony k rychlému spálení běžně používám krém s SPF 50, ale na ten je v tento moment ještě příliš brzy.


Jako další tu mám čisticí gel, který jsem si velmi oblíbila. Používám ho vždycky večer při odlíčení. Obsahuje drobné mikročástice rostlinného původu, které při masáži pleti fungují zároveň jako peeling. Produkt vždy nanesu na lehce navlhčenou pleť, kterou pak masíruji prsty asi minutu či dvě. Pak tvář umyji vodou a je hotovo. Není ho potřeba ani nijak moc, protože hezky pění (na celou tvář stačí množství zhruba o velikosti pětikoruny).

Pleť je po umytí krásně čistá a hebká, jen v mém případě pak musím bezprostředně po čištění sáhnout po nočním krému, protože pokud jsem to neudělala, do několika minut jsem cítila na sušších částech obličeje mírné pnutí. Opět bych tedy mohla produkt doporučit spíše na normální až mastnější pleť. Pokud máte pleť suchou, můžete produkt používat taktéž bez omezení, jen se po něm musíte namazat. :) (Žádné velké drama.)



Nakonec tu mám noční krém s vyhlazujícím a omlazujícím účinkem, který na pleť nanáším vždy po vyčištění. Má příjemnou vůni a jemně hutnější texturu, takže mě po čištění hezky promázne.

Do pleti se rychle vstřebá a zanechá po sobě jen jemně vláčný film. Ráno je pleť příjemně hebká a nadýchaná. Nemám tedy důvod pochybovat o tom, že při dlouhodobém používání dokáže pleť vyhladit a napnout. (Což já ve svých letech ještě nedovedu úplně posoudit.) Na druhou stranu - půjčila jsem ho na pár dní mamce a ta si ho nemůže vynachválit, (dle jejích slov je pleť viditelně plnější a hebčí), takže to můžete brát jako dostatečně podložené svědectví od zralé ženy. :)

Celkové hodnocení

Mé finální hodnocení této řady je kladné. Osobně bych ji doporučila spíše majitelkám normální a mastné pleti, včetně pleti zralejší. Co se týče detoxikace pleti, nejsem si jistá, zda existuje nějaké objektivní měřítko, dle kterého by se dalo jasně určit, že je pleť detoxikovaná, na druhou stranu pleti tyto produkty nijak neškodí a to je, myslím, to hlavní.

Pokud hledáte produkty bez silikonů, parabenů a dalších škodlivých látek, určitě se na ně podívejte. Obaly jsou vyrobeny z ekologičtějších materiálů, takže jsou i šetrnější k životnímu prostředí.

Co si o této řadě myslíte vy?

Komentáře

  1. Tuhle značku mám moc ráda ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. páni, o tom portálu jsem ještě neslyšela takže se budu snažit se tam taky registrovat :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky