Vánoční okénko: Co bylo pod stromkem?

Krásné sváteční úterý všem čtenářům a čtenářkám. Někde mezi cestováním, sledováním filmů a pojídání cukroví jsem se konečně dostala k napsání tohoto článku, ve kterém se tak trochu pochlubím, co jsem našla pod stromkem.

Hned na úvod poznamenám, že tyto Vánoce se proměnily v poměrně šik záležitost. Proč? To pochopíte záhy. :)


Jako první věc na seznamu byl diář. Nikdy jsem na diáře příliš nebyla, ale poslední tři roky bylo jeho pořízení takřka nutností. Kdo si měl pamatovat data všech zkoušek, focení a schůzek? A když už se diář stal nepostradatelnou součástí mého života, měl by podle toho také vypadat. Proto mi Ježíšek nadělil tento stylový diář s motivem A. Muchy, kterého mám zvláště ráda. Repliky jeho maleb a plakátů jsou umístěny i uvnitř diáře, takže se brzy stane čestnou ozdobou mého pracovního stolu. :)


O kosmetickou část dárků se postaral červený lak na nehty od Dermacolu v odstínu Drama Queen. Barva je to nádherná, doplněná o drobné třpytky. Lak by měl, (dle obalu), vydržet až pět dní.*

*Dnes ho mám druhý den a zatím hezky drží. Co se týče krytí, je nutné ho nanést v několika vrstvách.

Dále jsem obdržela 3 Lipstick Kit z parfumerie Douglas, ve kterém se nachází celkem tři odstíny rtěnek: klasická nude, červená a fialová. Moc se mi líbí jejich luxusní zlaté balení. Co se týče konzistence, je příjemně krémová s lesklým finišem, což je fajn, protože nevysušuje rty. Výdrž je trochu horší, ale osobně v tomto ohledu razím, že rtěnka by měla dělat ten správný otisk.* 

*Slovy Dity von Teese: ,,Mým nejoblíbenějším jídlem je rtěnka.'' :)


Dále jsem si u Ježíška objednala reprezentativní flakón na parfém. Někdy se stane, že je vůně sice úžasná, ale s obalem je to už trochu horší. Estetika je zkrátka důležitá. A s karafou z broušeného skla u mě nelze nikdy šlápnout vedle. 


Tím méně očekávaným dárkem byl startovací set na výrobu domácí turecké kávy, který se skládá z džezvy a plechovky s luxusní arabicou od tradičního výrobce kávy z Turecka. Jelikož s přípravou kávy v džezvě nemám žádnou zkušenost, uvítala jsem, že součástí sady je i podrobný návod. Co mne baví je také to, že návod výslovně doporučuje si s přípravou kávy trochu pohrát. Třeba tak, že v džezvě před přidáním kávy připravíte karamel, nebo do ní přidáte exotická koření. No zkrátka - bude to alchymie a moc se na to těším. :)



V nadílce se také schovávala tato úžasná kniha o Coco Chanel od Megan Hess, která taktéž ztvárnila všechny úžasné ilustrace. Kniha zábavnou formou představuje život Coco Chanel a filozofii celé značky. 

Pro Coco Chanel mám velkou slabost. Líbí se mi způsob, jakým v tehdejší společnosti prosadila úplně nový styl ženské módy. Uznejte, že od korzetů, krajek a objemných klobouků udělala opravdu velký skok. Jinými slovy, Coco byla fascinující módní anarchistka a její úspěch dokazuje, že nic není nemožné.




Další kniha, která se schovávala pod stromkem byla kniha od M. L. Tagariello - Legendární módní návrháři. Jedná se v podstatě o encyklopedii všech významných módních návrhářů, mezi kterými nechybí Karl Lagerfeld, Christian Dior, Tom Ford nebo Yves Saint Laurent. 

V každé sekci se nachází informace o založení značky a konceptech, kterými se jednotlivé značky řídí. Taktéž je doprovázena řadou citátů a fotek jak z módních přehlídek, tak z nejrůznějších propagačních materiálů. Každá fotka disponuje popiskem, takže máte přehled kdo, kdy nebo jak danou věc vynosil. Případně se jedná o příklady jednotlivých vlivů, které návrháře inspirovaly ke zhotovení kolekce.

Pokud máte rádi módu Haute Couture, pak by vám tahle bible neměla chybět.




Pod stromkem nechyběl ani humor. Obdržela jsem totiž tohle domácí pončo s hlavou nestvůry, které je dělané na dlouhé zimní večery u knihy či televize. Nechybí mu ani ťapky na ruce a knoflíky, aby vám pončo nepadalo. Velká výhoda je, že je oboustranné, takže si můžete vybrat i trochu více seriózní variantu. 

Toto je takový hlavní výčet toho, co jsem letos dostala. Samozřejmě, nenajdete v něm úplně vše. Chybí zde například nový vlněný baret, poukaz na kávu a makronky, olejíček na vlasy, knihu o hradech a zámcích nebo lesk na rty od Art Deco. Mohu tedy říci, že tyto Vánoce byly opravdu bohaté. To hlavní je však to, že jsme se všichni sešli u jednoho stolu a svátky jsme si užili ve zdraví a pohodě.

Do komentářů můžete napsat, který dáreček udělal největší radost vám. :)


Komentáře

  1. Pončo je suprový, já si před Vánoci v Primarku koupila sněhuláčí overal a na Štědrý den tu v něm přes den chodila :D jinak ti závidím ty rtěnky, mě kosmetika na Vánoce vždycky moc potěší (i když jí mám požehnaně :D), ale letos mi největší radost udělal set na zahřátí (polštář a deka s kapsou na nohy) od Dormea :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten set na zahřátí zní moc dobře. :) Jinak ty rtěnky jsem měla vyhlédnuté už někdy od listopadu. Myslím si, že Douglas ty Vánoční věci umí moc pěkně - sestře jsem dala plechovou baňku s hvězdičkami do koupele, krémem na ruce a balzámem na rty a byla z toho úplně unešená. :)

      Vymazat
  2. Jůů, dostala jsi krásné a originální dárky :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Ten diář vypadá moc hezky a uvnitř musí být ještě hezčí. Krásné dárečky jsi dostala. Mě letos udělal největší radost škrábací obrázek s koněm. Takže jsem na něj velmi zvědavá. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak přesně ty škrabací obrázky fungují? Diář je kupodivu uvnitř docela strohý, těch tisků je v něm méně. Je ale dobře, že každý den má dost místa na poznámky a že čas od času na člověka vykoukne hezký obrázek, který to trochu okoření. :)

      Vymazat
  4. Dostala jsi úžasné dárky, tu knihu o Coco Chanel bych strašně chtěla:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Ta kniha se dá koupit na pár e-shopech, koukala jsem, že tato autorka už dříve napsala knihu o módě. :) Taky vypadala moc krásně.

      Vymazat
  5. Jůů, ta kniha Coco Chanel vypadá skvěle :) takový dáreček bych si taky nechala líbit.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To proto, že je skvělá. :) Knihu seženeš na netu, stejně jako další tituly od téhle autorky, které vypadají moc zajímavě.

      Vymazat
  6. Na ty diáře s motivy Muchy vždycky koukám, ale nechci si to kupovat sama pro sebe, takže to ode mě asi brzy dostane někdo jiný..:D
    Karelzzilla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to trochu škoda? :) Člověk by měl začít sám u sebe.

      Vymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky