V továrně na kosmetiku

Továrna je možná až trochu moc vzletný název, protože je to spíš taková komornější výroba. :) Já tam ale pokaždé jezdím hrozně ráda, protože kromě toho, že to tam úžasně voní po nejrůznějších esencích, ráda se dívám na to, jak se vyrábí nejrůznější kosmetické vychytávky, které pak sama ráda používám.

A posledně jsem se dokonce dostala s majitelkou a vývojářkou až do laboratoře, ve které jsme zkoušely vážit perleť a pigmenty na laboratorně přesné váze.



To, co vidíte na fotce, je naprosto boží perleť, která se přidává například do očních stínů. Není to nijak upravené a i na fotce to vypadá naprosto úžasně. Co říkáte? (Osobně bych se v tom už při pohledu na to nejraději vyválela celá.) 

Šikovné ruce svedou vyrobit i tyhle mramorované tónující pudry na tvář, které se po vylisování následně pečou v peci. Výsledkem pak je, že takový pudr má docela sytou barvu a při aplikaci takřka nepráší. (Takže do něj pak člověk dělá díru dalších dvacet let.)

*Mimochodem, ani po skoro dvou letech nechápu, jak je možné, že jsem zrovna já dostala takovou skvělou příležitost vidět přímo do zákulisí kosmetického průmyslu. Koho by nezajímalo, jak to funguje?


Komentáře

  1. Catherine, tohle musel být zážitek. Předpokládám, že si byla ve výrobě těch krásných malovátek z minulého příspěvku, hned se jdu mrknout na jejich web. Děkuji za info i návštěvu na mém blogu.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky