Malování světlem

Dnešní článek budu po delší době věnovat dalšímu focení. Tentokrát ale počítejte s tím, že půjde o něco méně obvyklého, o víkendu jsem totiž dostala příležitost fotit s Galinou Gordeevou z Prahy (a původem z Moskvy), která je šéfredaktorkou časopisu Digitální foto, a která se specializuje na malování světlem.

Abych řekla pravdu, neměla jsem nejmenší tušení, jak to bude probíhat, protože jsem to nikdy nedělala. Pointa ale spočívá v tom, že se na uzávěrce nastaví dlouhý čas snímání. Při focení musí být absolutní tma a zatímco deset až dvacet vteřin nehybně čekáte na to, až cvakne uzávěrka, Galina kolem vás běhá se světýlky, které na fotce udělají výsledný malovaný efekt. (A když říkám, že čekáte nehybně, tak to znamená, že nesmíte mrkat, ani dýchat.)

Původně jsem ani nečekala, že tohle půjdu fotit, protože Miroslav Krejčí, který nám pro tyto účely propůjčil svůj ateliér, mi asi dva dny předtím řekl, že by to měl fotit někdo jiný. (Což se pak ukázalo jako komunikační šum.) V praxi to znamenalo, že jsem doběhla domů z workshopu výroby adventních věnců a zhruba za hodinu jsem už byla v ateliéru a chystala se k akci.

Výsledek ale rozhodně stojí za to, v průběhu kreativního řádění jsme si i vyhráli s maskou a koženým kabátem, který má Míra v ateliéru pro případ, že by se chtěl pustit do něčeho méně obvyklého. (Jak to vypadalo v zákulisí, to vůbec nechtějte vědět.)








Komentáře

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky