Zprávy z akce: Učím se fotit beauty produkty

Jak už z předchozích článků nejspíš víte, před pár týdny jsem byla oslovena paní MUDr. Janou Cibulkovou s tím, že by chtěla, abych přijala do své péče značku kosmetiky Schminka, kterou vyrábí (její) výrobní společnost Golden Line, s. r. o. (Tam jsem byla před třemi týdny na pracovní exkurzi a je to vážně pecka.)

Od té doby, co jsem si vzala tuhle značku na starost jsme toho celkem hodně zvládly. K výrobkům přidáváme swatche, oživily jsme sociální sítě, píšeme blog...a děláme i mrak dalších věcí, o kterých víme, že zlepší orientaci na e-shopu a podpoří spokojenost zákazníků. (Přidala jsem na obchod lupu, přidali jsme chat zákaznické podpory, nově posíláme zboží na Slovensko, chystá se poměrně zajímavý bonusový program a spousta dalších věcí, se kterými si dnem i nocí namáhám svůj mozek.)

Když ale pozoruju naši konkurenci, nemůžu se nějak zbavit pocitu, že mě její prezentace absolutně neoslovuje. (A to i když mám některé výrobky fakt ráda.) Proto jsem si řekla, že i když nejsem fotograf s hromadou zkušeností, a nemám objektiv za 50k, zkusím si něco nastudovat a pustím se do zlepšování našeho obsahu pro blog a sociální sítě. 

Pro představu, takhle mé snažení vypadalo úplně na začátku.


Ačkoliv jsem s touhle fotkou docela spokojená, k dokonalosti to mělo ještě celkem daleko. Proto vývoj mé foto práce pokračoval dál a po nějaké době jsem ze sebe dokázala vydat něco takového.


S tímhle už jsem byla spokojená o dost víc. V mé hlavě ale vypadaly propagační fotky ještě o chlup lépe, takže jsem se jednoho dne posadila k YouTube a začala jsem hltat návody na focení beauty fotek. Strávila jsem u toho několik dní. V průběhu sledování jsem navíc nakoupila nějaké propriety, o kterých jsem se (správně) domnívala, že se mi budou při přípravě scény hodit. V některých případech jsem ale narazila na překážky, některé věci, které jsou v zahraniční běžně k dostání, se u nás třeba vůbec neprodávají. (Tím jsem se ale nenechala zastavit a trochu punkově jsem je nahradila něčím jiným, co ale dovede vykouzlit podobný efekt.)

Abych vás dlouze nenapínala, po cca dvou měsících snažení jsem se dostala někam sem.




Ačkoliv to ještě není úplně perfektní (například zadní balzám není tak ostrý, jak bych si představovala), myslím, že sami uznáte, že od první fotky jsem dokázala ujít pořádný kus cesty. (Navíc se domnívám, že na řešení problému s ostřením jsem přišla během včerejška, což si otestuji při nějakém dalším focení, které proběhne v dalších dnech.)

Co dalšího jsem se naučila?

  • Že je nejlepší objet před focením všechna líčidla vatovou tyčinkou s odličovačem, protože pak ten uvolněný pigment nemusím pracně retušovat
  • Jak retušovat základní nedostatky na fotce
  • Že se mám vykašlat na editor ve svém telefonu a mám používat Pixlr editor, který mi umožňuje (kromě retuše a klonování) i práci s úrovněmi a další blbiny
  • Že s postupným vzděláváním člověk najednou kouká na věci trochu jinak (čti více kreativně)
  • Že jsem schopná se naučit asi prakticky cokoliv, co zrovna potřebuju

Také jste kvůli něčemu podstupovali podobný studijní proces?

*Ačkoliv je tohle moje práce, z nějakého důvodu to musím označovat jako spolupráci. Co člověk nadělá.

Komentáře

  1. Fotky jsou to tedy luxusní, fakt se mi moc líbí :-) Já jsem kosmetiku nikdy nefotila. Je skvělé, že si s tím jde takto vyhrát, hned by ty recenze na kosmetiku vypadaly lépe.

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky