Focení na zámku Blansko

Dnešní článek chci věnovat foto výletu, jehož cílem byl zámek Blansko. Jak jinak, nepodnikla jsem ho s nikým jiným, než se Zuzkou (Ilusior Pictures). 

Se Zuzkou jsme se na focení domlouvaly už několik týdnů dopředu. Protože ale nebyl čas, termín se neustále posouval a s ním se pravidelně měnilo i téma, které společně ztvárníme. Nakonec jsme se domluvily na tom, že pojedeme fotit do zahrady zámku Blansko.


Shodou okolností je zámek Blansko součástí projektu Objevuj památky, na kterém několik let pracuji. Nebyl tedy problém se spojit přímo s paní ředitelkou zámku (který je ve skutečnosti Muzeem Blanenska) a domluvily jsme si i osobní schůzku.

Kromě toho, že nás paní ředitelka provedla po všech výstavách nám dovolila i focení v zámeckých pokojích. Za to jsme jí velmi vděčné, protože s takovou možností jsme dopředu rozhodně nepočítaly. :)


Zuzka s sebou přinesla, mimo jiné, i šaty od Jitřenka kostýmy. Protože byly převážně černé, do interiéru zámku se skvěle hodily. 

Já se každopádně ještě před focením raději zeptala, zda mohu na některých kusech nábytku i sedět. Přeci jen, člověk úplně nechce poškodit zámecký inventář. Paní ředitelka nás však uklidnila, že se nemusíme bát. Jen se máme vyhýbat židlím a křeslům, které mají kolečka. 

Jakmile odešla, pustily jsme se do focení. To nám trvalo asi hodinu a zpříjemňovalo nám ho naprosto dokonalé světlo. Protože už bylo později odpoledne (cca 17 hodin), bylo v některých místnostech už trochu temno. Zuzka si ale poradila i v těchto náročných podmínkách.


Mě osobně se nejvíc líbil tento zámecký pokoj. S ním se pojí i celkem zajímavá historka. 

Protože se nám nechtělo neustále přenášet tašky s věcmi, rozhodly jsme se, že si je necháme ve vedlejší místnosti. Mezi tím jsme zavřely oboje dveře, které do tohoto pokoje vedly. Trochu nepříjemným překvapením bylo, že dveře nejdou otevřít. 

Zuzka říká: ,,No, tak budeme muset asi volat." 

Chvíli se na ní dívám a ptám se jí: ,,A ty máš snad u sebe telefon?"

V ten moment bylo jasné, že jsme trochu v háji a že v tom pokoji dost možná zůstaneme přes noc. Naštěstí, Zuzce se podařilo jedny dveře otevřít, takže jsme si oddychly a raději jsme pospíchaly pryč, než se nám stane něco horšího. :D (Paní ředitelka se pak smála a říkala, že by to šla určitě ještě před odchodem zkontrolovat.)


Focení na zámku byl opravdu velký zážitek. Také bych tímto ráda poděkovala přímo paní ředitelce Muzea Blanenska, která byla tak hodná a nechala nás, abychom páchaly naše umění.

Nakonec přidávám i pár fotek z muzejní expozice, která je na zámku v Blansku aktuálně k vidění. Za sebe musím říct, že je to vážně nádhera a rozhodně stojí za to se na ní jít podívat.







Foto & úprava: http://ilusior.cz

Komentáře

  1. Tohle je opravdu krásná série fotek. Šaty, interiéry, ty jako zámecká paní. Super spolupráce! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky