Cath slaví: Narozeniny & promoci!

Krásné sobotní odpoledne všem!

Venku je sice naprosto odporně, ale ani to mne neodradí napsat článek na poněkud slavnostní téma. Jak už název napovídá, bude se týkat oslavy mých narozenin a promoce. A věřte tomu, nebo ne, ale obojí se mi sešlo v jeden jediný den.

Své, již v řadě dvacáté třetí, narozeniny jsem oslavila ve čtvrtek. První věc, která mne opravdu potěšila (i když se najde jistě dost lidí, kteří to měli přesně naopak), byla, že venku padal sníh. Kdo mne zná, ví, že jakožto správná skandinavistka preferuji zimu. A když zimu, tak se vším, co k ní patří. Proto po dvou týdnech, kdy mé okolí poslouchalo mé mrčení o tom, aby už konečně sněžilo, se mi toto přání splnilo právě na mé narozeniny. 

Následně jsem se hezky nalíčila a oblékla a utíkala na Právnickou fakultu Masarykovy univerzity, kde se předávání diplomů tradičně odehrává. 

Následně přišel ten okamžik, na který jsem čekala celé tři roky - konečně jsem dostala diplom (který jsem si opět tak trochu nadělila právě k narozeninám).

Celého ceremoniálu se účastnila převážná část rodiny, která mne po skončení zaplavila několika kyticemi a drobnými dárky jak k promoci, tak k narozeninám. A proč říkám malými? 

...Inu

Ta hlavní oslava se bude konat až zítra. Rozhodně u ní nebude chybět dort, ani láhev dobrého vína.

Po promoci následoval oběd v Cafe 04, které vám mohu zcela jednoznačně doporučit. Nejen co se týče vzhledu interiéru a přístupu obsluhy, ale také proto, že tam opravdu báječně vaří.

Můj slavnostní oběd se skládal ze tří salátů dle šéfkuchaře, lososa a rozpékané bagetky, pokapané olivovým olejem a potřené bylinkovým pestem. Mé chutě byly uspokojeny na jedničku s hvězdičkou.


Po obědě jsem utíkala na chvilku do práce, kde mne děvčata překvapila hromadným blahopřáním, spolu s velkou spoustou zákusků. A protože nejsem lakomec, nenechala jsem si je všechny pro sebe, ale rozdělila jsem se s ostatními (protože, jak bych také vypadala po konzumaci čtyřech jahodovo-tvarohových kostek, větrníků a marokánek?).

K večeru jsem pokračovala do Mamuta (zkrácený pracovní název pro jednu z brněnských hospod, ve které si můžete pivo natočit přímo u stolu), kde jsem se setkala se sestrou, jejím přítelem a taťkou. Jak už předešlá věta napovídá, šli jsme na jedno. A k tomu jsme si objednali celé prkno kuřecích řízků. Kolem desáté večer jsem byla tak přeplněná, že se mi nechtěla nést ani kabelka.

Celý den jsem si velmi užila. Díky promoci byl tento den opravdu sváteční. Zároveň jsem promocí věnovala dárek i mé rodině, konkrétně však své mámě, která by v den mého narození asi těžko tušila, že o tolik let později se bude účastnit takto významné události. Poněkud ji to vzalo ale vím, že je na mne hrdá.

K dnešnímu dni můj pokoj zdobí 3 velké kytice (transformované v jednu velkou) a jedna solitérní růže. Mám tu tedy tak trochu květinářství.


A aby toho nebylo málo, k narozeninám jsem si před několika dny nadělila tyto, naprosto dokonalé, červené šaty. 


Doufám, že se vám dnešní článek líbil. A nebojte, narozeninová série bude brzy pokračovat!



Komentáře

Oblíbené příspěvky