Pečená a luxusně křupavá cizrna
Dlouho tu nebyl žádný recept, tak jsem se rozhodla, že s vámi budu sdílet svůj nedávný objev. Tím je křupavá cizrna z trouby.
Nejprve si ale řekněme něco o tom, co úspěšnému pokusu předcházelo.
O tom, že někteří lidé pečou cizrnu, kterou pak jedí místo chipsů a dalších pochutin, jsem něco věděla. Proto jsem se tenhle recept pokusila několikrát vyzkoušet. A pokaždé to skončilo naprostým fiaskem. Takže jsem se rozhodla, že na to kašlu, protože nevím, jak to ti lidé dělají, aby jim ta cizrna opravdu křupala. Já vždycky skončila s tím, že po doporučovaných dvaceti minutách byl vnitřek cizrny měkký. (A křupavý ani trochu.)
Nedávno jsem se rozhodla, že takto to přece nejde. Vymýšlela jsem, jak naložit s uvařenou cizrnou, kterou jsem si chtěla přidat do těstovin, ale neměla jsem pořádný nápad, jak ji ochutit, nebo dodatečně upravit, aby to nebyla úplná nuda. A tak jsem se po několika měsících vrátila k myšlence, že tu cizrnu zkusím znovu upéct. Jen jsem si předtím sedla ke Googlu a zkusila jsem zjistit, jak postupovat, pokud cizrna po pečení nekřupe. V návodu stálo prodloužit dobu pečení až na 50 minut. Což se ukázalo jako ta správná cesta. Cizrna je po vytažení tak křehká, že se dá opravdu jíst místo brambůrků a tyčinek.
- Dala jsem sušenou cizrnu na několik hodin do vody
- Uvařila jsem ji podle návodu
- Nechala jsem ji uschnout
- Dala jsem ji na plech vyložený pečicím papírem, zakápla jsem ji trochou olivového oleje (cizrnu jsem pak promíchala lžící tak, aby jím byla pokrytá každá kulička)
- Z obou stran jsem na cizrnu nasypala drcené a vločkové čili
- Dala ji péct na 220 °C na 45-50 minut
Komentáře
Okomentovat
Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.
Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.