Test dermokosmetiky Álma-Linné

S novým rokem přichází recenze kosmetiky, která zatím není mezi lidmi příliš rozšířená. Jedná se o českou kosmetiku Álma-Linné, která vznikla ve spolupráci s dermatology a kosmetickými salony. Krom toho, že přípravky této značky pečují o naši krásu, také se hojně využívají v lázeňských resortech při ošetření nemocné pleti nebo do nejrůznějších léčivých koupelí. 

K této kosmetice jsem se osobně dostala zcela náhodou - dostala jsem ji jako výslužku po natáčení videa pro tuto společnost, které probíhalo na podzim minulého roku.

A protože si myslím, že by to mnoho z vás mohlo zajímat, rozhodla jsem se kosmetiku otestovat a udělat si na ni objektivní názor. Zvolila jsem si Pleťovou vodu pro suchou a normální pleť a Balzám pro krásnou pleť.


Obal

Obaly obou produktů se mi zalíbily na první pohled, a to především díky svému hravému designu. (No řekněte, není na tom balzámu úplná Pippi?)

Pleťová voda nemá pumpičku, ale to vůbec ničemu nevadí. Její proud není nijak divoký, jako tomu někdy bývá právě u produktů s pumpičkou. Obsah vám tedy nelétá po koupelně a je vždy přesně tam, kde má být - na vatovém tamponu.

Co se týče Balzámu pro krásnou pleť, je umístěn v recyklovatelné krabičce. Na spodní straně je kruhový dávkovač, který se po stisku prstem vysune. Stiskem tuby pak regulujete množství krému, které chcete aplikovat. Dávkovač opět zavřete lehkým stiskem pumpičky. 



Účinky pleťové vody

Pleťová voda mi sedla naprosto dokonale. Každý večer se s ní odličuji a musím říct, že lepší odličovací přípravek jsem v minulosti asi neměla. Strčila do kapsy i přípravky na olejové bázi, a to i v oblasti odličování očí. Výrazné plus je, že pokud se vám náhodou dostane do očí, vůbec nepálí. Po odlíčení pleť hezky tonizuje a uklidní, (a to převážně díky výtažkům z chmele a ovsa). Neobsahuje alkohol, takže pleť nevysušuje a hodí se i pro pleť citlivou.

Na úplném začátku jsem měla pocit, že po něm kůže trochu lepí, ale asi po čtyřech dnech používání tento jev zmizel. Co se týče parfemace, je zcela přírodní, takže žádná chemie. Prostě a jednoduše - představte si vůni ovesných vloček a chmelových šišek. :)


Účinky balzámu

Tady je to, bohužel, pro mne trochu jiná písnička. Ale začneme zlehka.

Konzistenci krému bych označila jako zlatý střed mezi lehkým a hutným pleťovým krémem, který se snadno vstřebává. Už po jeho aplikaci si nelze nevšimnout poněkud netradiční vůně tymiánu. Je velmi příjemná, to bezesporu, ale mám ji spojenou spíše s přípravou jídla. Tento bod bych nepovažovala za striktní mínus, protože balzám obsahuje olej z tymiánu, který pomáhá problematické pleti s mastnotou a v boji s ucpanými póry. (Jen si pak můžete chvilku připadat jako kuřátko na pekáči. :))

Na zadní straně obalu se doporučuje jej aplikovat dvakrát denně, a to i pod make-up. Těchto instrukcí jsem se držela, ale zde jsem narazila na problém - po jeho aplikaci jsem začala být poněkud vysušená. Dokonce tak moc, že jsem v těch dnech při líčení zcela ignorovala pudr.

Na druhou stranu, abych byla zcela objektivní, musím dodat, že pokud vás celoživotně trápí mastná pleť, bude vám tento krém sedět úplně perfektně a myslím, že na něj nedáte dopustit. Takže v tomto bodě bych se nenechala vůbec odradit, protože moje pleť je za běžných okolností suchá.

S tímto produktem jsem se tedy rozloučila a poslala ho do rukou někomu, kdo jeho účinky náležitě ocení.


Dostupnost

Co se týče cenové relace, jsou přípravky od této značky velmi dobře dostupné. Co se týče distribuce do obchodů, kde byste se s touto značkou mohli blíže seznámit, je to trochu horší. Na webu výrobce se třeba vůbec nevyskytuje Brno, Praha ani Ostrava. Velkým plusem je tedy e-shop, ve kterém si můžete nerušeně prolistovat všechny kategorie. I tak bych ale do budoucna doporučila popřemýšlet nad rozšířením sítě prodejen.

Závěr

Na této značce se mi líbí, že krom klasických produktů, jakými jsou krémy a tonika, vyrábí přípravky na ekzémy, proti bolesti kloubů nebo přípravky pro podporu hojení proleženin a nejrůznějších zranění. Lze tedy říci, že některý z jejich produktů by si mohl najít místo v domácí lékárničce nebo jako dárek pro starší členy rodiny. Tato kosmetika skutečně řeší váš konkrétní problém, místo toho, aby nežádoucí projevy pouze zakryla. Jak jistě uznáte, v dnešní době je to velmi výjimečné.

Pokud chcete o této značce zjistit víc, pak určitě navštivte jejich e-shop

Zaujala vás tahle značka? Pak mi dejte do komentářů určitě vědět, zda ji hodláte vyzkoušet.

Komentáře

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky