Podzim a film Noir: Focení s Adda Adowicz

Také máte rádi filmy s Noir tématikou? Já tedy rozhodně ano. Ponuré prostředí, mnoho špinavých tajemství, dramatická zápletka a žena, která svou krásou a charismatem mnohdy přivede muže na pokraj smrti. A to vše v odstínech černé a bílé. 

Tak trochu se filmu Noir přiblížilo i jedno z mých posledních focení, které má na svědomí Adda Addowicz. Zajímavostí rozhodně bylo i to, že celá série vyšla v posledních několika minutách světla jednoho pátečního podvečera. Než jsem se dostala domů, ulice už zahalila tma.
Díky tomu se nám podařilo na fotky dostat velmi dramatickou oblohu, která snímkům dodává tu správně temnou atmosféru. A to i když slunce svítilo, ptáčci zpívali a bylo nádherných 20°C.

A co nakonec z celého focení vzniklo? My jsme tomu dali pracovní název: Anglická lady jde přes pole, (za kterým se ve skutečnosti nachází železniční most a opravdu rušná čtyřproudová silnice, která se klikatí mezi sídlištěm a továrnami), na své odlehlé sídlo, kde má v plánu někoho zavraždit. Třeba v mučírně. Zároveň ale fotkám nelze upřít jistý módní ráz.

Focení mě bavilo. V jistém smyslu se jednalo i o experiment, kolik toho dokážeme vymáčknout z průměrného soumraku a zda budou fotografie vůbec použitelné.

Foto & úprava: Adda Adowicz

Foto & úprava: Adda Adowicz

Foto & úprava: Adda Adowicz

Foto & úprava: Adda Adowicz





Komentáře

Oblíbené příspěvky