Novinky a zajímavosti: Vintage Catherine v plné polní

Máme tu první zářijový den a spolu s ním kopu novinek, o které se s vámi podělím.

Jako první bych měla zmínit, že se v naší rodině zabydlel nový člen - má čtyři nohy, modré oči a chlupy ne nepodobné chlupatým předložkám z IKEA. Jsou mu tři měsíce a jmenuje se Balu.


Balu patří mamce, která si původně přála kotě, jako náhradu za jedno, které se jí zatoulalo koncem minulého roku a bohužel už se nikdy nevrátilo. Jedná se o psa poměrně neobvyklé rasy Lhasa Apso, (což ve volném překladu znamená pes z města Lhasa). Jako malou zajímavost mohu uvést, že tento psík stráží Dalajlámu. Jedinou podmínkou je, že aby mohl tento úkol zastávat, musí být bílý. Zajímavé je také to, že se toto plemeno dostalo do světa až poměrně pozdě, (v některých pramenech se uvádí, že do Evropy přišlo až někdy začátkem minulého století). Nebylo možné ho koupit, pouze darovat.

Co bych o Baluovi řekla dále? 

Třeba to, že se šíleně rád mazlí a válí v podstatě kdekoliv ho napadne. Také je hodně společenský a se sestřiným Oliverem, (rok a půl starý kříženec Jezevčíka a Jacka Russella), se snáší až překvapivě dobře.


Další novinkou, tentokrát v mé knihovně, je kniha Švadlena od Rosalie Hamové. Jednoho krásného podvečera jsem zabrousila do knižního koutku jednoho obchodního domu, kde si náhodou trůnil poslední výtisk, (který jsem tam, zcela určitě, nemohla nechat).

Tato kniha byla i zfilmovaná, jak můžete vidět dle přebalu, hlavní roli ztvárnila Kate Winslet a já mohu říci, že je to jeden z nejlepších filmů, který jsem za poslední dobu viděla, (o tom, že je v něm k vidění nepřeberné množství geniálních modelů je jen příjemná třešnička na dortu).

Po přečtení knihy mohu říci, že film není zcela věrnou kopií, i tak mu ale po obsahové stránce nemohu nic vytknout. A pokud zrovna nemáte do knihkupectví cestu, nebo je tato kniha beznadějně vyprodaná, možná vás inspiruje trailer filmu k tomu, abyste mu dali šanci. 

Mj. Doporučuji film shlédnout už jen pro ten pocit, kdy se koukáte na Haute Couture v zapadákově uprostřed australské pouště. To vám kniha rozhodně nedá.


Nyní se dostáváme k novinkám, které nejsou až tak úplně novinky. Podařilo se mi je totiž ukořistit ve starožitném bazaru, (a takových úlovků můžete do budoucna očekávat více, protože starožitnosti miluji).

Jako první bych zmínila knihu Ženy od amerického spisovatele Bootha Tarkingtona, kterou napsal v roce 1925. Hned na úvod bych řekla, že ačkoliv jsem o tomto spisovateli nikdy dříve neslyšela, trochu jsem pátrala a zjistila jsem, že byl nositelem Pulitzerovy ceny. Což v mých očích vypadá na velmi kvalitní kousek literatury.

Knihu jsem v bazaru upřímně vůbec nehledala. Ale když už tam ty bedny s nimi byly, řekla jsem si, že se alespoň podívám, zda nenaleznu něco zajímavého. Mezi záplavou knih o vaření, klasikou z dob socialismu a knihami v němčině se krčila poměrně malá a nezajímavá kniha v modrém obalu. Přiznávám, asi to byla právě ta barva, kvůli které jsem po ní sáhla, (protože je to nádherná temně modrá). Rychle jsem ji prolistovala a ničím zvláštním mne neupoutala, než jsem narazila na naprosto perfektní ilustrace. A za 25,- to nebyla zas taková bolest v případě, že by kniha byla propadák.

Doma jsem se do ní rychle začetla a ačkoliv mám za sebou zhruba 4 kapitoly, už teď vím, že jsem vůbec nesáhla vedle. Nejen, že je kniha čtivá a velmi vtipná, ke všemu zjišťuji, že problémy dam v roce 1925 byly velmi podobné těm našim, jen trochu old school způsobem.


Jak jsem procházela bazarem dál, velmi mne zaujala tato vintage peněženka z tmavě vínové kůže a propracovaným zlatým detailem. Ze zvědavosti jsem mrkla na cenu, která mne mile překvapila. Stála totiž úplně stejně, jako kniha. Za takový, ke všemu velmi zachovalý kousek, by jinde chtěli mnohem víc. Ke všemu je opravdu prostorná, takže se do ní vejdou i nějaké další drobnosti. Úplně klidně by ji šlo nosit jako velmi apartní psaníčko.


Určitě vás zaujala i ta třetí věc na fotce. Při placení můj zrak spočinul ve vitrínce, kde jsem spatřila něco, co se velmi podobalo vintage pudřence. Váhala jsem mezi touto a jednou, která měla krásné květinové malování na víčku, ale nakonec vyhrála tato. A to především proto, že má v pořádku zrcátko. Nyní už jen dokoupit pudr vhodné velikosti a vložit pánvičku dovnitř.

A nakonec....

Bych vás ráda pozvala na nedělní událost, která se bude konat od 10:00 na zámku ve Velkém Meziříčí, a kde mne budete moci potkat:


Pokud se chcete dobře pobavit a vidět mne předvádět na všech uvedených módních přehlídkách, určitě se přijďte podívat. Moc ráda vás uvidím a poznám.


Komentáře

  1. Balů je nádhernej :) Úplně jsem si zavzpomínala, když jsme si touto dobou před 5 lety přivezli našeho Deniska.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vážená uživatelko, uživateli, děkuji za tvůj komentář.

Tvůj e-mail a osobní údaje, které mi odesláním komentáře dáváš k dispozici, budou využity pouze k tomuto účelu, kterým se rozumí přidání komentáře, včetně běžné statistiky návštěvnosti webu pro osobní účel.

Oblíbené příspěvky